top of page

Samenwerking Art Gallery & Big Fish Design

Voor een aantal projecten ben ik speciale samenwerkingen aangegaan zodat er een mooie kruisbestuiving ontstaat waar kunst en design en beleving samenkomen. Het samenbrengen van partijen geeft mij nieuwe inzichten in de stijl die past bij een huis en zijn omgeving. De kunstwerken zijn inspirerend voor een ruimte en geven de styling extra karakter. Voor het project 'petit Paris' aan de Jan Luijkenstraat werkte Big Fish Design dan ook nauw samen met Broersma Wonen, SmithDavidson Gallery en Champagnemerk Koechlin om de juiste identiteit te geven aan het verkoopobject. Immers is beleving en gevoel bij een woning alles bepalend voor de uiteindelijke koop van jouw droomhuis.

SmithDavidson Gallery is een internationale galerie voor Moderne en Hedendaagse kunst met naast de locatie in Amsterdam-Zuid vestigingen in Miami en Mexico City. Ook organiseert de galerie wisselende exposities in New York City. David Smith volgde zijn vader in 1990 op en heeft samen met Gabriëlle Davidson voor de galerie een dynamische collectie opgebouwd waarbij de focus ligt op het presenteren van zowel gerenommeerde als vernieuwende kunstenaars die op een internationaal niveau de standaard binnen de kunstwereld hebben gedefinieerd of uitgedaagd. Zo is SmithDavidson Gallery prominent in het presenteren van Australische Aboriginal Kunst en hebben David en Gabriëlle een toonaangevende collectie van deze kunstvorm opgebouwd. Maar ook het werk van jonge hedendaagse kunstenaars als Matthijs Scholten vindt  bij SmithDavidson een internationaal platform.

Kunst aan de muur - Project Jan Luijkenstraat 21 te Amsterdam maart 2023

Interview met SmithDavidson Gallery:

Welke afwegingen hebben jullie gemaakt voor de gekozen kunst voor dit project? 

Voor het interieur van de Jan Luijkenstraat heeft SmithDavidson Gallery bewust gekozen voor een diversiteit aan kunstvormen om zo niet alleen de variatie binnen de collectie van SmithDavidson Gallery te laten zien. We werken met werk op doek, zoals het werk van Matthijs Scholten, Gavin Rain en Zhuang Hong Yi; deze kunstwerken zijn ook juist door hun textuur extra interessant. Door de diversiteit hebben we vooral laten zien hoe kunst kan bijdragen om een ruimte sfeer en een persoonlijkheid te geven. 

Hoe is je keuze van kunst tot stand gekomen op de Jan Luijkenstraat 21? 

Goed of fout bestaat niet bij het kiezen van kunst, maar zeker in grote open ruimtes met een neutraal pallet als basis, kan door het gebruik van kleuraccenten in kunst de ruimte tot leven komen. Ook kun je door één of twee statement werken te plaatsen, direct identiteit aan de ruimte geven. 

Het kleurpallet van Aboriginal Art is natuurlijk, maar dit geeft door de textuur en de organische vormen een warme uitstraling en uiteraard helpen grote werken op canvas uitstekend om de akoestiek te verbeteren in een ruimte. Kleinere werken kunnen een specifieke plek in de ruimte uitlichten of helpen om in een grote ruimte functies uit te lichten, zoals een kinderhoek of office plek. Een groot formaat zorgt juist voor rust, dit doet in een grotere ruimte met hoge plafonds ook recht aan de ruimte doordat een groot kunstwerk zo ook voldoende 'ademruimte' krijgt. 

Wat vond je de uitdaging van het kiezen van de kunst voor dit project? 

Het leukste is om te variëren met kunst om zo elke ruimte een eigen uitstraling te geven!

Wij adviseren de klant natuurlijk graag op dit gebied om dit op een zo goed mogelijke manier samen te stellen. 

Meer informatie over SmithDavidson Gallery en de werken die op de Jan Luijkenstraat 21 te zien zijn:

bezoek SmithDavidson Gallery aan de Tintorettostraat 3 te Amsterdam van woensdag t/m zaterdag tussen 10.00 uur en 18.00 uur op bezoek de website smith-davidson.com. De galerie draait met een klein en energiek team mee in de internationale kunstwereld die altijd in beweging is, zo is SmithDavidson o.a. vertegenwoordigd op kunstbeurzen als PAN Amsterdam, Photo London, EXPO Chicago en Art Miami.

bottom of page